Acerca de

Press

About "Nostalgia for light, Yearning for..."

"I have loved to discover her work. It's brilliant. Is a piece with a lot of colours, ethereal textures, soft distant sounds, romantics and wonderful distant solos, in spite that there are also vigorous and dramatics moments."

"(...) un programa on destaca l’estrena de ‘Nostalgia of light, yearning for...’, una obra de la compositora catalana Núria Giménez Comas, inspirada en el poema ‘The sorrow of love’, de l’irlandès William Butler Yeats. «M’ha encantat descobrir el seu treball. És brillant. És una obra amb molts colors, textures etèries, suaus sons distants, romàntics i preciosos solos distants, tot i que també hi ha moments fragorosos i dramàtics», afirma l’espigat Ward (...)"

Duncan Ward, EL periodico interview
 

"Començarem per l’estrena mundial de l’obra Nostalgia of light, Yearning for… (loud chaunting of the unquiet leaves), de la compositora Núria Giménez-Comas. És una obra orquestral d’una gran força expressiva, que ens situa en el defalliment (de la nostàlgia), absolutament digna de la pandèmia que estem patint.
La seva producció musical destaca per una escriptura clara, perfeccionista, amb un gran sentit de la mesura. En aquesta obra, l’autora proposa dues tendències molt estretament vinculades a la dinàmica del so i la sonoritat orquestral. Per una banda, els episodis contrastius estan molt ben formulats, i per l’altra, la compositora entrellaça amb habilitat els diversos fils temàtics d’esquerra a dreta de l’orquestra. L’exquisida intervenció del concertino -quina bellesa!- dona un acoloriment mediterrani. Els glissandos orquestrals, que deixen caure les fulles, contrasten amb la lluminositat d’una corda fortament cohesionada, i això fa que la nostàlgia (l’enyorament) sigui més suportable. Podem afirmar sense por a equivocar-nos que l’obra de Núria Giménez-Comas és un referent de la composició catalana contemporània."

Carme Miró, Sonnograma Magazine

http://sonograma.org/croniques-de-concerts/nuria-gimenez-comas/

"Llegó el turno del estreno de la tarde, Nostalgia at night, Yearning for… (2020), de la catalana Núria Giménez, (...). Su amplia y diversa producción compositiva abraza la electrónica, la cámara y la orquesta con naturalidad, siendo el desarrollo tímbrico una de sus principales áreas de investigación. El encargo fue compuesto en pandemia y está inspirado en The Sorrow of Love, texto de William Butler Yeats. La obra recorre a través de la orquesta diferentes hilos temáticos, entrelazando los destellos de una percusión muy nutrida, repleta de recursos –destacaron el amplio juego de baquetas, la disposición de al menos un platillo para cada percusionista y el diálogo entre marimba, xilófono y vibráfono–  con glissandos de orquesta y gestos globales. El tránsito de un discurso continuo a uno más entrecortado se hace natural hasta la acumulativa tensión del clímax final. El viaje a través de las secciones y la evolución de los materiales temáticos son elementos que, permitieron al público disfrutar del estreno en una interpretación sin fisuras a pesar de los pocos ensayos con director y OBC, siendo así que varios asistentes felicitaron a la compositora al final de la velada."

Carlos Garcia Reche, PressMusic

https://press-music.com/lauditori-in-crescendo-con-ward-y-el-estreno-de-gimenez-comas/

Sur "...et je perçois ce vol étrange..."

"Puis, c’est la surprise ! Avec la création mondiale de …Et j’ai perçu ce vol étrange, de Núria Giménez-Comas (photo). Cette commande de Radio France, et plus précisément pour l’émission Alla breve, est dédiée Kaija Saariaho, comme de juste, et à Anssi Karttunen, notre violoncelliste à qui revient d’interpréter cette œuvre pour instrument solitaire. La jeune compositrice venue d’Espagne y délivre un réel talent, tout comme son transmetteur, qui nimbe ces dix minutes d’une poésie narrative, dont la virtuosité n’est pas exclue, changeante au cours de cinq parties théoriques mais au climat marqué. On a hâte de réentendre d’autres compositions signées de la même expressive musicienne."

Pierre René-Serna, Concert Classic

Air Pressure

- Press -

Air Pressure

© 2023 by Núria Giménez Comas. Proudly created with Wix.com

  • YouTube
  • SoundCloud Social Icon
  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now